Barker -Teatterin Incognito-iltamat


INCOGNITO-ILTAMAT ovat foorumi lyhyille ja kokeiluluontoisille eri taiteenalojen esityksille rennossa ja klubimaisessa tunnelmassa. Incognito-illoissa voi esittää kokeiluja, idea-asteella olevia teoksia, kuin myös valmiita pienimuotoisia teoksia. Esiintyjät ovat pääasiassa tanssialan ammattilaisia ja opiskelijoita, mutta myös harrastajia. Tanssin ohella illoissa kuullaan ja nähdään mielellään myös muita taiteen tekijöitä.

INCOGNITO-ILTAMAT ovat kuuluneet tuotantoon yhdistyksen perustamisesta, vuodesta 1997 lähtien. Klubi on ensimmäinen lajiaan, jota Turussa on järjestetty. Barker-teatterilla on esiintynyt muusikoita, näyttelijöitä, runoilijoita, akrobaatteja ...  kovia nimiä kuin vielä opiskelevia.

Tarjolla on poikkitaiteellista ohjelmaa bluesista budoon ja brittipopista diagonaalikävelyyn.

Turun Sanomat 20.12.1997

Barker-teatterin Incognito-iltamia ei vietetä otsa kurtussa: sekä esiintyjät että katsojat saavat viihtyä. Katsojat seuraavat esityksiä juomistaan nauttien ja esiintyjät voivat esittää keskeneräisiä kokeiluja. Ohjelman loputtua lava on vapaa vaikkapa katsojien antautua improvisoimaan. Pikinini Merin, freelance –tanssijoiden yhdistyksen konsepti iltamilleen on onnistunut.

Turun Sanomat 4.3.2001, Kaisa Kurikka

Keskittynyttä läsnäoloa

Turun Sanomat 8.3.2004, Tuomo Karhu

 

Performanssia / tanssia / sirkusta / teatteria / musiikkia / installaatioita

Tule esittämään work-in-progress -teoksesi tai kokeilemaan valmiin esityksesi kohtausta Barker-teatterille!

Vuodesta 1997 lyhyehköjen ja kokeiluasteella olevien, sekä valmiiden teosten foorumina toiminut Incognito kutsuu esiintymään ja viettämään iltaa. Klubimaisessa tunnelmassa ja rennossa ilmapiirissä tarjoutuu eri alojen taiteilijoille mahdollisuus kokeilla ja testata ideoitaan. Iltamia järjestetään keskimäärin neljä kertaa vuodessa.

Lisätiedot ja esitysilmoittautumiset: info (at) barkerteatteri.fiDuunaritangoa, kiitoksia ja diagonaalikävelyä

KAISA KURIKKA / TS / 04.03.2001

Barker-teatterin Incognito-iltamia ei vietetä otsa kurtussa: sekä esiintyjät että katsojat saavat viihtyä. Katsojat seuraavat esityksiä juomistaan nauttien ja esiintyjät voivat esittää keskeneräisiä kokeiluja. Ohjelman loputtua lava on vapaa vaikkapa katsojien antautua improvisoimaan.
Pikinini Merin, free lance -tanssijoiden yhdistyksen konsepti iltamilleen on onnistunut. Kuten illan juontaja Vellu Teponoja ja tanssijakoreografi Niina Renvall painottivat, iltamien tarkoituksena on tarjota mahdollisuus lyhytmuotoisten ja ei-välttämättä-valmiiden teosten esittämiseen. Samalla katsojat saavat tuta mahdollisimman laajaa tarjontaa. Hauskinta on iltamien rento tunnelma viihtyisässä tilassa, jossa voi myös tutkailla Taina Kuuskosken valoinstallaationäyttelyä.
Perjantaisen iltaman aloitti Niina Renvallin modernin tanssin oppilaiden tyylinäyte tanssitunneilta. Marjukka Erälinna, Irma Garam, Jonna Strandberg ja Laura Tolonen saivat näin tilaisuuden kokea elävän yleisön läsnäolon. Teponojan ja Renvallin kooste ns. rakkaista ja vihatuista kiitoksista kirvoitti riemastuneet naurut yleisöltä sen seuratessa Renvallin konkretisoimia erilaisia tapoja suorittaa loppukiitoksia, joille Teponoja esitti nimityksiä ja luonnehdintoja.
Seuraavaksi esittäytyi Dansart, noin vuoden toiminut ammattitanssijoiden yhdistymä, jonka toimintaan kuuluvat mm. aamutreenaustunnit ammattilaisille ja rekrytointipalvelut.
Dansartin Solveig Ekholm, Maria Jalonen, Mervi Keskinen ja Miira Vuori esittivät Sanni Sihvolan hauskan duunaritangon haalareihin pukeutuneina.
Ritva Bergströmin ajankohtainen doping-kommentti Ravelin Boleron ja Sibeliuksen Finlandia-hymnin säestämänä esitti kansallistunteen hirttäytymisen kultamitaliin. Janne Kilpiön Jumalainen diagonaalikävely oli nimensä mukaisesti vaikuttavaa kävelyä näyttämön kulmasta kulmaan.
Hauska idea on Renvallin dekkarijatkosarja Vakoilijan vastuu, jonka prologi nähtiin nyt ja jatko-osat tulevissa Incognito-iltamissa. Illan päättivät Leena Salon laulamat ja Kristiina Tihusen säestämät musikaalisävelmät.
Perjantaista ravintolailtaa viettää sata kertaa mieluummin Barker-teatterin iltamissa kuin siinä iänikuisessa kulmakapakassa, jossa toimintarikkaimpina iltoina saa seurata humalaisten keskinäisiä örinöitä.
Seuraavat Incognito-iltamat ovat huhtikuun puolenvälin jälkeen, onneksi.

KAISA KURIKKA
Incognito-iltamat Barker-teatterissa  2.3.2001